Domů Aktuality Karlovarský kraj se zapojuje do pomoci jihomoravským obcím

Karlovarský kraj se zapojuje do pomoci jihomoravským obcím

Vedení Karlovarského kraje bude na pondělním zasedání zastupitelstva navrhovat přímou finanční pomoc ve výši 2 miliony korun postiženým obcím Jihomoravského kraje, které včera večer zasáhl ničivý přírodní živel.

Kraj je připraven pomoci i vyhlášením veřejné finanční sbírky, kterou projedná Rada kraje. Mezitím rovněž konkrétní potřebu materiální pomoci upřesní Krizový štáb Jihomoravského kraje. Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje vyslal na místo jednotku se speciálním dronovým velitelským automobilem, jenž bude monitorovat rozsah škod. ​   

„Příroda zasáhla takovou silou, kterou nikdo nečekal. Jsme samozřejmě stejně jako všichni ostatní připraveni pomoci, ale ta pomoc musí být účelná a směřovaná přesně na ta místa, kde je to nejvíce potřeba. Krizový štáb Jihomoravského kraje dnes určí materiální pomoc, kterou jsme na území našeho regionu schopni obratem zajistit. Dále jsme na pondělní jednání krajského zastupitelstva připravili návrh na vyhlášení veřejné sbírky na finanční pomoc jihomoravským obcím. Věřím, že bude návrh jednomyslně schválen,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.        

Pro občany Karlovarského kraje zprovoznil Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje informační linku 950 380 180, kde získají informace k tomu, jak se případně do pomoci zapojit.      

Nabídku pomoci obcím zasaženým tornádem lze volat rovněž na krizovou linku, kterou dnes aktivoval Jihomoravský kraj: 800 129 921. Písemně se lze obrátit na e-mail: dobrovolnici@jmk.cz
.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 25. 6. 2021 - 12:24