Domů Aktuality Přijďte na vernisáž výstavy „Jiří Trnka a další tvůrci z jeho rodiny“ do Interaktivní galerie Becherova vila

Přijďte na vernisáž výstavy „Jiří Trnka a další tvůrci z jeho rodiny“ do Interaktivní galerie Becherova vila

Interaktivní galerie Becherova vila, pobočka Galerie umění Karlovy Vary, Vás srdečně zve ve čtvrtek 24. června na zahájení výstavy, která představí tvorbu Jiřího Trnky z netradičního úhlu – v kontextu rodiny. Nakolik tento světoznámý umělec ovlivnil autorské práce svých nejbližších, mohou návštěvníci karlovarské výstavy v Becherově vile posoudit osobně v rozmanitě členěné expozici.   

K vidění budou kromě obrazů, grafik, návrhů a loutek Jiřího Trnky též díla jeho manželky Heleny Chvojkové Trnkové, především kresby a ilustrace. Dále jsou zastoupeny práce Jiřího Trnky mladšího, vystudovaného architekta, který ovšem také vytvářel loutky, hračky i nábytek. Návštěvníci si budou moci prohlédnout také práce jeho manželky Heleny Trnkové, talentované kostymérky, jež oblékala nejen loutky svého tchána, ale posléze spolupracovala i se svým manželem. Jejich dcera Helena Trnková, malířka a designérka, vystavuje obrazy, kresby a návrhy knižních obálek.               

Vernisáž začíná v 17 hodin. Návštěvníky expozicí provedou ředitel Galerie umění Karlovy Vary a kurátor výstavy Jan Samec a Pavel Šmídrkal z Obrazárny Špejchar Želeč.              

Výstava potrvá do 29. srpna 2021, otevřeno  bude každý den kromě pondělí, a to v čase 10 – 17 hodin.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 23. 6. 2021 - 11:39