Domů Aktuality Křesadla mají v Karlovarském kraji své majitele

Křesadla mají v Karlovarském kraji své majitele

Cena Křesadlo je cenou symbolickou a jejím účelem je poděkovat dobrovolníkům za jejich přínosnou činnost a také zviditelnit dobrovolnictví. Při slavnostním ceremoniálu bylo oceněno 5 dobrovolníků „cenou pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci“ Křesadlo 2020.

Oceněnými jsou: Čop Martin za pomoc a obětavost při organizaci a koordinaci potravinové sbírky. Fiala Petr získal cenu Křesadlo 2020 za výrobu více než 4000 ks ochranných štítů pro lidi v první linii v době pandemie a organizaci charitativní sbírky „Káva za dobrý skutek“. Havránková Jitka byla oceněna za pomoc, obětavost a aktivní nasazení pro maminky samoživitelky a jejich děti. Hofbauer Josef si odnesl křesadlo za dobrovolnou činnost a nasazení v českém pohraničí, kde pravidelně finančně a věcně podporuje tamní sociálně slabé obyvatele. Naději vykřesaly také sestry - Zábranová Petra a Luhanová Věra, a to svou obětavostí, nadšením a energii, kterou pomáhají rodičům samoživitelům a rodinám v nouzi.
 
Držitele cen vybrala z celkem 21 nominací devítičlenná porota složená ze zástupců neziskových organizací, státní správy, samosprávy a sponzorů. Křesadlo samotné je dílem uměleckého kováře z hradu Křivoklát a dokáže vykřesat skutečné jiskry.
 
Pořadatelem 12. ročníku udílení cen Křesadlo 2020 dobrovolníkům Karlovarského kraje je Mateřské centrum Karlovy Vary, z. s. a Regionální dobrovolnické centrum Instand. Záštitu nad touto akcí převzal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek a primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 23. 6. 2021 - 09:02