Domů Aktuality Druhý ročník Knižních lázní připraví pro zájemce jarmark i koncerty

Druhý ročník Knižních lázní připraví pro zájemce jarmark i koncerty

Knižní lázně jsou setkáním malých knižních nakladatelů, které je doplněno doprovodným programem pro děti i dospělé. Během letních prázdnin, od 31. 7. do 1. 8., proběhne již druhý ročník Knižních lázní. Nabídne setkání se dvěma desítkami malých nakladatelů, autorská čtení, tvořivé dílny i koncert oceněné zpěvačky Báry Zmekové a uskupení Noisy Pots.

Mariánské Lázně se podruhé stanou hostitelským místem pro knižní jarmark malých nakladatelů, který tentokrát nabídne dvoudenní program. V sobotu promění Lesní mlýn ve společenskou událost. Na slavnostním předvečeru představí program jarmarku i nakladatele a oficiálně zahájí Čtenářský pobyt, který letos zprostředkoval třem vybraným účastníkům z řad široké veřejnosti. Ambasadory pobytu jsou herečka Anna Polívková a spisovatel Jaroslav Rudiš.
 
V neděli se v knižní tržiště promění kolonáda Ferdinandova pramene. Nabídne setkání se dvěma desítkami nakladatelů jako např. Bylo nebylo, Malvern, Meander, Labyrint, Lipnik, Cesta domů, Dharmagaia či Wo-men. Zopakuje dětskou výtvarnou soutěž o krásné ceny, tvořivé dílny pro malé i velké, diskuzi na odborné téma zaštítěnou platformou Knihex a audio zážitky v podobě čtení z knih osobnostmi, ako jsou Jaroslav Rudiš, překladatelka Kateřina Klabanová či moderátorky Českého rozhlasu Karlovy Vary.
 
Knižní lázně chtějí letos poukázat na to, jak je důležité pečovat nejen o fyzické ale i o své duševní zdraví a vyhlášením Čtenářského pobytu upozorňují na blahodárnost spojení četby a zdravého prostředí lázní. Do čtenářského pobytu v lázeňském trojúhelníku, tedy v Mariánských Lázních, Karlových Varech a Františkových Lázních, se hlásili lidé z celé republiky a ve spolupráci s Institutem lázeňství a balneologie se rozhodovalo především dle popsaného zážitku z doby od prvních protipandemických opatření. Vybraní účastníci získají týdenní či dvoutýdenní pobyt v jednom z měst lázeňského trojúhelníku. Hlavní náplní bude čtení a poznávání kultury města a jeho okolí.
 
Vstup na sobotní Slavnostní předvečer Knižních lázní bude stát 100 Kč. V ceně je slavnostní zahájení akce i světelný hudební koncert Noisy Pots. Vstup na nedělní jarmark a na většinu doprovodného programu je zdarma.
 
Další informace je možné dohledat na webových stránkách Knižních lázní.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 29. 6. 2021 - 13:54