Domů Aktuality Karlovarský kraj zakoupí nový traktor pro školní statek v Chebu

Karlovarský kraj zakoupí nový traktor pro školní statek v Chebu

Školní statek a krajské středisko ekologické výchovy Cheb získá nový traktor za více než 5,5 milionu korun. Rada Karlovarského kraje o tom rozhodla na základě zadávacího řízení k akci „Nákup traktoru o výkonu motoru min. 330 HP“.            

„Školní statek měl k dispozici již velmi zastaralý stroj, který bylo nutné vyměnit. Nákupem nového traktoru dojde nejen ke zvýšení produktivity práce, ale zároveň také ke snížení potřeby přesčasové práce pro dodržení agrotechnických lhůt. Dalším přínosem bude nižší spotřeba nafty a ušetří se také za nutné a časté opravy dosluhujícího stroje,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.        

Na krajský úřad byly doručeny tři nabídky, z nichž jedna nesplňovala technické parametry v podobě požadavku na převodovku, ze zadávacího řízení proto byla vyřazena. Další nabídky hodnotila komise podle tří kritérií, kterými byly: výše nabídkové ceny, délka záruční lhůty a lhůta pro dodání stroje.

 Jako nejvýhodnější byla vybrána nabídka s nejnižší cenou, záruční lhůtou v době 60 měsíců a s dodáním techniky do sedmi dnů od podepsání kupní smlouvy. Součástí plnění zakázky je dále také zajištění dopravy traktoru, zaučení obsluhy, vybavení pro provoz na pozemních komunikacích a předání technických a provozních podmínek v českém jazyce.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 21. 4. 2021 - 14:33