Domů Aktuality Pobočka vojenské školy v Sokolově nabízí pro přístí školní rok maturitní obor Strojírenství

Pobočka vojenské školy v Sokolově nabízí pro přístí školní rok maturitní obor Strojírenství

Pro zájemce o studium na vojenské škole máme dobrou zprávu. Také pro příští školní rok nabízí pobočka Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové možnost studia v Karlovarském kraji. Pro školní rok 2021/2022 nabízí čtyřletý maturitní obor Stojírenství.

Studium v tomto oboru se zaměřuje na přípravu k výkonu služby vojáka z povolání. Velký důraz je kladen na technické předměty a výuku anglického jazyka.Zájemci o studium budou vykonávat jednotnou přijímací zkoušku z českého jazyka a literatury a matematiky. Školní zkouška z tělesné výchovy je zrušena bez náhrady.

Termín pro podání přihlášky ke studiu spolu s kladným posudkem o zdravotní způsobilosti je do 1. března 2021. Vzhledem k současné mimořádné situaci ve vojenských nemocnicích může být kladný posudek o zdravotní způsobilosti odeslán nejpozději do konání přijímací zkoušky, tj. do 12. 4. 2021.

V příštím školním roce by se měla otevírat jedna třída prvního ročníku oboru Strojírenství s maximálním počtem 30 žáků.


Další informace o studiu a přijímacím řízení jsou uvedené na webových stránkách školy. Na kanálu youtube je možné zhlédnout také náborové video ,nebo ukázku ze školního života žáků
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 28. 1. 2021 - 10:58