Domů Aktuality Institut lázeňství a balneologie vydal newsletter, ve kterém představuje své aktivity

Institut lázeňství a balneologie vydal newsletter, ve kterém představuje své aktivity

Newsletter Institutu lázeňství a balneologie (ILaB) představuje jeho aktivity za uplynulé čtvrtletí. Seznamuje čtenáře s činností institutu, nejzásadnějšími projekty a dalšími zajímavostmi.

Institut lázeňství a balneologie (ILaB) je institucí, která byla zřízena Karlovarským krajem v roce 2019. Zaměřuje se na zkoumání nových možností regionálního rozvoje s využitím potenciálu přírodních léčivých zdrojů a následnou koordinaci rozvoje území. Mezi aktivitami, které uskutečnil v posledním čtvrtletí roku 2020, jsou například: jednání se zástupci Fakultní nemocnice Plzeň o přípravné fázi projektu zaměřeného na výzkum léčby na steatozu (ztukovatění) jater. ILaB podal žádost o zapojení do programu, který se zabývá scénáři a metodami, jež by měly pomoci zvládnout krizi v lázeňství a nechal také například zpracovat dotazníkové šetření zjišťujícíc vztah k lázeňství. Dále se podílel na vývoji nového způsobu úprav rašeliny a pracovníci institutu se také zúčasnili řady setkání s dalšími odborníky.

V současné době Institut lázeňství a balneologie postupně zpracovává sérii technických manuálů lázeňské péče. Jejich cílem je podat pomocnou ruku poskytovatelům lázeňské péče, odborníkům v lázeňství i místním samosprávám. Dokončen je již Manuál správy přírodních léčivých zdrojů. V tomto roce by měl být hotov také manuál usnadňující praktickým lékařům orientaci v systému lázeňské léčebně rehabilitační péče.


Newsletter, ve kterém se dočtete mnoho dalších zajímavosti o činnosti Institutu lázeňství a balneologie,  naleznetezde (3,73 MB, PDF).






Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 27. 1. 2021 - 15:45