Domů Aktuality Karlovarský kraj vyhlásil program na dofinancování kotlíkových dotací v roce 2021

Karlovarský kraj vyhlásil program na dofinancování kotlíkových dotací v roce 2021

​Karlovarský kraj vyhlásil dotační program Podpora výměny zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech v Karlovarském kraji - dofinancování zásobníku kotlíkových dotací III. Jedná se o dotační program, jehož účelem je podpora výměny stávajících zdrojů tepla na pevná paliva s ručním přikládáním v rodinných domech za nové, nízkoemisní zdroje tepla.     

Dotační program je programem uzavřeným a je určen výhradně na dofinancování žádostí, které již byly schváleny jako vyhovující do zásobníku v rámci 1. výzvy kotlíkových dotací III. Na dofinancování je alokována částka v celkové maximální výši 26,5 milionu korun. Podpořit bude možno 241 žádostí, konktrétně se jedná o pořadová čísla 648 až 956.

„S žadateli jsme v kontaktu s tím, že termín pro podpis smluv bude v únoru. Současně se kraji podařilo schválit do zásobníku 216 vyhovujících žádostí v celkovém finančním objemu téměř 24,3 milionu korun. Pro tyto žádosti budeme žádat Ministerstvo životního prostředí o další dofinancování. Na základě dostupných čísel by mohlo dojít k uspokojení většiny žádostí v zásobníku,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast správy majetku a investic Dalibor Blažek.


Další případná dofinancování nejsou v rámci třetí vlny kotlíkových dotací vyloučena. Zájemci o získání kotlíkové dotace o ni mohou zažádat. Další informace k dotačnímu titulu jsou uvedeny pod tímto odkazem.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 26. 1. 2021 - 13:48