Domů Aktuality Kampaň „Staňte se pěstounem“ se více zaměří na romské děti

Kampaň „Staňte se pěstounem“ se více zaměří na romské děti

Na Krajském úřadě Karlovarského kraje se uskutečnilo setkání pracovníků Oddělení sociálně-právní ochrany dětí spolu s místopředsedou krajského Výboru pro národnostní menšiny. V rámci tohoto setkání byla představena kampaň Staňte se pěstounem a Plán aktivit kampaně pro rok 2021.

Kampaň, která se zaměřuje na podporu pěstounské péče, realizuje Karlovarský kraj již od roku 2016. Její snahou je nejen zvýšit informovanost veřejnosti o pěstounské péči, jako o jedné z forem náhradní rodinné péče, ale i motivovat nové zájemce z Karlovarského kraje o zprostředkovanou rodinnou péči.

Plán aktivit kampaně zahrnuje například „Edukační činnost směrem k zájemcům o pěstounskou péči o specifikách dětí odlišného (zejména romského) etnika“. Vzhledem k tomu, že v Karlovarském kraji je dlouhodobý nedostatek žadatelů o náhradní rodinnou péči, kteří by byli ochotni přijmout romské dítě, dohodli se účastníci setkání na hlubší spolupráci v oblasti propagace a osvětové činnosti.

Problematice v oblasti zprostředkování náhradní rodinné péče se věnuje pilotní šetření Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí, který také blíže specifikuje důvody, které vedou k odmítnutí přijetí romského dítěte do náhradní rodinné péče. Pokud se chcete o tomto tématu dozvědět více, pokračujte na informační web „zeSPODU“, kde naleznete také zmíněné šetření.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 7. 5. 2021 - 10:25