Domů Aktuality Studenti krajských středních škol opět dostanou stipendia

Studenti krajských středních škol opět dostanou stipendia

​Karlovarský kraj i v tomto školním roce schválil motivační a prospěchová stipendia pro studenty krajských středních škol. Za první pololetí bude podle schválených pravidel rozdělena čtyřem stovkám žáků prvních a druhých ročníků částka 613 tisíc korun.

Motivační stipendia pro 298 studentů v celkové výši 511 tisíc korun pomohou podpořit snahu studentů o řádné studium na odborných školách, především o pravidelnou docházku a dobré studijní výsledky. Stipendia prospěchová, na které je vyčleněna částka 102 tisíc korun, podpoří dobře klasifikované studenty v 19 vybraných oborech. „Karlovarský kraj na výběru oborů, v nichž jsou studentům poskytována stipendia, úzce spolupracuje nejen se svými školami, ale také s  úřadem práce tak, aby podpora odpovídala situaci na trhu práce,“ uvedla statutární zástupkyně hejtmana Eva Valjentová. 

Za první pololetí dorazilo na odbor školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Karlovarského kraje celkem osm žádostí škol o příspěvek na stipendia. Mezi podpořenými školami je například Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov a Střední průmyslová škola keramická a sklářská Karlovy Vary. Stipendia mohou žáci získat mimo jiné v učebním oboru sklář, pekař či řemeslná stavba hudebních nástrojů.
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 24. 2. 2015 - 13:32