Domů Aktuality Z Karlových Varů do Prahy po nových 10 kilometrech dálnice D6

Z Karlových Varů do Prahy po nových 10 kilometrech dálnice D6

​Dva nové úseky D6 dnes zprovoznilo Ředitelství silnic a dálnic ČR ve Středočeském kraji. Jedná se o úsek mezi Novým Strašecím a Řevničovem a obchvat Řevničova. Jde o významný krok k urychlení jízdy mezi Karlovarským krajem a Prahou a snížení dopravní zátěže pro obyvatele obcí po trase dálnice D6.

Slavnostního zprovoznění obou úseků se zúčastnil premiér Andrej Babiš, ministr dopravy Karel Havlíček, zástupci Karlovarského kraje a starostové dotčených obcí. „Dohromady se jedná o 9,8 kilometru dálnice. Z našeho Karlovarského kraje do Prahy tak budeme jezdit zase o něco rychleji, komfortněji a hlavně bezpečněji,“ uvedla náměstkyně hejtmana Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová během zahájení provozu.

Budování obou dálničních částí začalo v roce 2017. Náklady na jejich výstavbu přesáhly 2 miliardy korun s dotací z EU. Třetí
 rozpracovaný úsek na D6 by měl být hotov v srpnu 2021. Jde o obchvat Lubence. V současnosti také Ředitelství silnic a dálnic vyhlásilo zadávací řízení na zhotovitele přeložky u Krupé. Dálnice D6 by měla být kompletně dokončena v roce 2026, podle vicepremiéra Karla Havlíčka je možné, že to stavebníci stihnou ještě o rok dříve.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 11. 2020 - 16:41