Domů Aktuality Sokolovští vzpěrači převzali ocenění od hejtmana Karlovarského kraje

Sokolovští vzpěrači převzali ocenění od hejtmana Karlovarského kraje

Sokolovští vzpěrači převzali od hejtmana ocenění za sportovní výkony a výsledky, kterých dosáhli v rámci českého národního týmu na spojených soutěžích Mistrovství Evropy a Světového poháru. Právě v těchto soutěžích dosáhli ve svých váhových kategoriích skvělých výsledků.
Sezónu vzpěračů ovlivnila epidemie koronaviru, která jim znemožnila společné tréninky, ale byla také zrušena velká většina závodů. Potíže se nevyhnuly ani spojeným soutěžím Mistrovství světa a Světového poháru, jež se konaly v Peru. Protože ale nebylo možné na závody odcestovat, museli je závodníci absolvovat online formou. Vzpěrači se závodů zúčastnili z Horní Suché u Havířova, kde také trénovali.

Největší favorit soutěže – Dominik Oračko nezklamal a kromě zisku tří zlatých medailí obhájil také titul mistra světa ve své váhové kategorii. K nastupující generaci mladých vzpěračů patří také Marek Polhoš, který obsadil 9. místo v kategorii do 73 kg a Vojtěch Krejčík v kategorii do 67 kg 17. místo.        

Sportovci převzali z rukou hejtmana dárkové tašky, pamětní list hejtmana Karlovarského kraje a poukaz na sportovní vybavení v hodnotě 3 000 Kč.         
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 24. 11. 2020 - 14:14