Domů Aktuality Od 26. října se podávají žádosti o krajská stipendia pro vysokoškoláky

Od 26. října se podávají žádosti o krajská stipendia pro vysokoškoláky

Od pondělí 26. října 2020 zahájil Karlovarský kraj příjem elektronických žádostí o stipendia pro vysokoškoláky. Konkrétně jde o stipendijní program kraje ke zlepšení vzdělanostní struktury obyvatelstva, v rámci kterého mohou žádat za přesně stanovených podmínek vysokoškolští studenti o krajské příspěvky.

Kraj navíc zvýšil stipendia vybraných oborů pedagogických a lékařských fakult, aby motivoval absolventy k vykonávání své profese přímo v regionu. Zatímco původně mohli vysokoškoláci získat 24 tisíc korun za akademický rok, studenti vyčleněných studijních programů nyní mohou dostat 48 tisíc korun ročně, pokud ovšem splní veškeré podmínky udělení dotace.  V kraji nejvíce chybějí pedagogové základních, středních škol a také pracovníci školských poradenských zařízení, v oblasti zdravotnictví schází všeobecní lékaři a zubaři. „Proto chceme podpořit přednostně studenty těchto oborů, kteří by po svém návratu mohli pomoci s naplněním kapacit v obou oblastech,“ uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč.

Elektronické žádosti se přijímají do 13. listopadu, 13 hodin, následně je pak třeba do 20. listopadu odevzdat listinné dokumenty.  Veškeré informace, podmínky stipendijního programu a další údaje najdou zájemci na Školském portálu Karlovarského kraje.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 26. 10. 2020 - 14:21