Domů Aktuality Galerií umění se dnes ponesou tóny písní o lásce

Galerií umění se dnes ponesou tóny písní o lásce

​V Galerii umění v Karlových Varech se dnes představí Monika Jägerové, držitelka Ceny hejtmana Karlovarského kraje, kterou získala v rámci Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v roce 2019.

Monika Jägerová získala 3. místo na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v kategorii: Píseň. Na svém kontě má ale i další ocenění v českých i mezinárodních soutěžích. Ztvárnila již také několik rolí na poli operním, jako například postavu Háty ve Smetanově Prodané nevěstě, nebo roli Kohouta v Janáčkových Příhodách lišky Bystroušky a další.  Studovala hru na housle, hudební vědu se zaměřením na hudbu 17. a 18. století a kulturní analýzu hudby.

Na koncertě s názvem „Podoby lásky“ zazní písně, jež spojuje právě téma lásky, a to lásky v nejrůznějších podobách. Láska milostná, mateřská, dvorská, nenaplněná, láska na dálku, k zemi, k přírodě, k domovu…právě tyto podoby se objevují v písních od P. Ebena, V. Kaprálové, L. Sluky, G. Mucha, B. Martinů a dalších skladatelů písňové tvorby. Díla zazní na koncertě, na němž zpěvačku doprovodí hrou na klavír Jan Dušek a na housle Zora Janská.

Písňový koncert se koná dnes, 29. 9. 2020 v 17 hodin v Galerii umění Karlovy Vary.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 29. 9. 2020 - 12:52