Domů Aktuality V Karlovarském kraji budou jezdit nové vlakové soupravy

V Karlovarském kraji budou jezdit nové vlakové soupravy

​Zástupci Karlovarského kraje navštívili provoz plzeňské Škoda Transportation, kde sledovali postup výroby nových vlakových souprav pro linku Plzeň – Mariánské Lázně – Cheb – Sokolov – Karlovy Vary. Nové jednotky vznikají v rámci společného projektu Karlovarského a Plzeňského kraje a Českých drah.  
Celkem se jedná o výrobu čtyř vlakových souprav. Dvě z nich jsou již po takzvaném oživení a čekají je testovací jízdy na zkušební trati. Další dvě, které budou jezdit na území Karlovarského kraje, jsou ve finální montáži. Moderní vlakové soupravy vyjedou na trať 13. června 2021.  

„Nové soupravy jsou klimatizované, pro cestující bude připraveno 140 míst k sezení, každé dvojsedadlo bude mít vlastní elektrickou zástrčku s USB vstupem pro nabíjení mobilních telefonů, tabletů a notebooků. Samozřejmostí jsou vstupy pro vozíčkáře, speciální prostor pro kočárky a jízdní kola. Ta se v nových soupravách nebudou zavěšovat. Na vymezeném prostoru se budou stavět vedle sebe a zajištěna budou rychloupínacími pásy. Myslím, že vysoká úroveň moderních vlaků rozhodně zpříjemní cestujícím mnohdy každodenní dopravu po železnici,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Hurajčík.

Moderní soupravy budou jezdit v režimu spěšného vlaku ve dvouhodinových intervalech a rozšíří tak spojení mezi Karlovarským a Plzeňský krajem. Cena nových vlakových souprav je téměř půl miliardy korun.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 27. 8. 2020 - 15:18