Domů Aktuality Marienbad Film Festival zavítá již popáté do Mariánských Lázních

Marienbad Film Festival zavítá již popáté do Mariánských Lázních

​Mariánské Lázně hostí v termínu od 27. do 30. 8. 2020 mezinárodní Film Festival. Jedná se o přehlídku, která se odehrává ve veřejném prostoru města a představuje propojení filmu s dalšími druhy umění. Filmové snímky ovládnou tradiční místa, kterými jsou kinosály, ale také netypické prostory, například Společenský dům Casino, Městské divadlo, Dům Chopin, kolonádu nebo Městské muzeum.
​Pátý ročník festivalu představí experimentální snímky z celého světa, intermediální a audiovizuální performace, nabídne poslech zajímavých podcastů a prostor bude mít i imerzivní divadlo. To je divadlo, kde se na rozlehlém prostoru odehrává příběh na několika místech zároveň. Divák si může vybrat, který bude sledovat a vytvoří si tak svůj jedinečný příběh.

Program Film Festivalu začíná 27. 8. 2020 soutěží na greenu místního královského golfového klubu. Následovat pak bude blok animovaných filmů, které zazářily na letošních Oscarech i na dalších světových festivalech. Odpoledne pak bude patřit promítání experimentálního western-hororu Morava, krásná zem. A večer se mohou návštěvníci těšit na komedii ze šedesátých let – Jak ukrást Venuši.

Bližší informace k mezinárodnímu filmovému festivalu v Mariánských Lázních je možné dohledat na webových stránkách.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 26. 8. 2020 - 16:29