Domů Aktuality Čeští a němečtí školáci budou spolupracovat na projektech o Evropě

Čeští a němečtí školáci budou spolupracovat na projektech o Evropě

Projekt zaměřený na vzdělávání s názvem „Tvoříme společně trvalou Evropu”, jehož českými partnery jsou Základní škola jazyků Karlovy Vary a Základní škola Karlovy Vary 1. máje, dostal zelenou od monitorovacího výboru Programu EÚS 2014 - 2020 mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko. Školy budou díky schválení projektu pracovat s německým partnerem na společných aktivitách, jež mají odbourat jazykovou bariéru a posílit kontakty žáků i pedagogů.

„Naše i německé děti se setkají při sportu v rámci lyžařského výcviku, při výtvarných projektech nebo výzkumu v oblasti MINT (matematika, IT, přírodní vědy a technika). Proběhne 24 setkání žáků, 4 výstavy výtvarných prací, kde budou prezentovány fotografické koláže a dokumenty ze setkání. Chystají se i společné vzdělávací akce pro učitele. Dále žáci připraví a nazkoušejí 3 dvojjazyčné divadelní hry, které budou uvedeny v Karlových Varech a Markersbachu. Kromě toho děti absolvují kroužky robotiky a budou soutěžit ve znalosti obou jazyků. Celkem by se do těchto aktivit mělo zapojit 350 účastníků,” uvedl krajský radní Josef Janů. Projekt bude prozatím podpořen částkou 164.770,58 Euro.

Finanční prostředky jsou v současné době vyčerpány ve všech prioritních osách programu. Žádosti lze předkládat pouze jako náhradní, prostředky na ně budou uvolňovány tak, jak budou nevyčerpané vraceny zpátky. Bližší informace k programu spolupráce a nabídce konzultací k podmínkám přiznání dotace  naleznete na stránkách programu. Na této stránce jsou k dispozici i kontakty na všechny pracovníky administrující projektové žádosti a je možné se na ně v případě zájmu v příslušném kraji obrátit.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 8. 7. 2020 - 13:51