Domů Aktuality ​Do kin po celé republice míří snímky ze zrušeného festivalu

​Do kin po celé republice míří snímky ze zrušeného festivalu

​Milovníci filmu, kteří se letos chystali do Karlových Varů, rozhodně nepřijdou o zajímavou podívanou. Ve dnech 3. až 11. července bude v bezmála stovce českých kin promítnuto  na 16 filmů v rámci unikátní přehlídky s názvem TADY VARY. Akce, kterou připravil organizační tým Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, se koná za podpory Ministerstva kultury ČR, Karlovarského kraje, města Karlovy Vary a dalších partnerů festivalu.

„Protože v letošním roce s ohledem na situaci nemohou diváci na festival do Karlových Varů, rozhodli jsme se, že přivezeme alespoň část festivalu za nimi. Je to takové naše poděkování návštěvníkům, hostům a filmovým nadšencům, kteří každoročně vytvářejí ve Varech skvělou festivalovou atmosféru. Těší nás obrovský zájem kinařů, k přehlídce TADY VARY ve vašem kině se připojila téměř stovka kin, což je ohromné. Věřím, že se nám společně podaří nabídnout divákům nejen skvělé filmy, ale i kousek tradiční festivalové nálady,“ uvedl prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Přehlídka TADY VARY nabídne 16 filmových titulů, uváděných jednotně ve dvou představeních denně ve všech zúčastněných kinech, s výjimkou zahajovacího a zakončovacího dne, kdy proběhnou pouze večerní projekce. Představení budou koncipována ve festivalovém duchu a budou doplněna odbornými úvody přenášenými do sálu on-line. Do vybraných míst se pak chystají také osobní delegace. Přehled všech kin a podrobné informace o jednotlivých snímcích nebo doprovodných akcích jsou k dispozici na webových stránkách festivalu. Vstupenky na jednotlivá představení bude možné zakoupit přímo v kinech.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 5. 2020 - 11:23