Domů Aktuality V sedmi výdejních místech si zdravotníci přebírají ochranné prostředky

V sedmi výdejních místech si zdravotníci přebírají ochranné prostředky

​Od pondělí 23. března 2020 si zdravotníci přebírají v sedmi výdejních místech po celém kraji ochranné prostředky, které Karlovarský kraj obdržel od státu. Další ochranné prostředky si v těchto dnech vyzvednou také pracovníci lázeňské léčebně rehabilitační péče a dopravních zdravotních služeb.


​Časy určené k převzetí ochranných pomůcek najdou zájemci na krajských stránkách. „Dodávka od ministerstva zdravotnictví v počtu 3800 respirátorů, 8 tisíc roušek a 1000 litrů dezinfekce je účelově určena pro karlovarskou a chebskou nemocnici, pro Zdravotnickou záchrannou službu a další organizace, které jsou přímo řízené ministerstvem, například pro hygieniky, některá lázeňská zařízení a další. Ze zásilky ministerstva vnitra, která činí přes 12 tisíc respirátorů, kraj rozdělí 2500 kusů respirátorů pro nemocnice v Sokolově a v Ostrově, 600 kusů pro sociální služby, 30 kusů respirátorů pro hasiče, kteří slouží na hraničních přechodech. Celou zbývající část pak dostanou praktičtí lékaři a ambulantní specialisté asi v 30 různých odbornostech z celého kraje. Věříme, že si všichni ochranné pomůcky včas vyzvednou, děkujeme moc za součinnost a trpělivost a budeme společně čekat další tolik potřebnou zásilku," uvedl krajský radní Jan Bureš.

Ten dnes také společně s hejtmanem Petrem Kubisem převzal od Svazu vietnamské komunity v Karlovarském kraji zásilku 1600 kusů roušek a 300 kusů dezinfekčních prostředků. Všechny tyto ochranné pomůcky kraj obratem předá poskytovatelům sociálních služeb, konkrétně do pobytových zařízení a pečovatelských služeb.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 23. 3. 2020 - 10:34