Domů Aktuality ​Kraj chystá opravu dalších dvou domovů pro seniory

​Kraj chystá opravu dalších dvou domovů pro seniory

​Další dva domovy pro seniory, které spravuje Karlovarský kraj, se dočkají modernizace. Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila realizaci zadávacího řízení na zateplení  Domova pro seniory "Spáleniště" v Chebu. O něco blíže k realizaci jsou v Domově pro seniory v Perninku, kde byl již schválen dodavatel na půdní vestavbu, stavební úpravy vybraných pokojů a zázemí kuchyně.

V případě Domova pro seniory "Spáleniště" v Chebu bude za účelem snížení energetické náročnosti zateplena střecha a obvodové stěny budovy. V rámci chystaných stavebních pracích dojde i k výměně oken včetně vstupních dveří a vrat.  „Celý projekt je rozpočtován s částkou 25 milionů korun, ale s tím, že budeme provádět zateplení, tak je předpoklad, že bychom si mohli požádat ještě o dotaci z ministerstva životního prostředí, která by měla činit kolem 5 milionů korun,“ upřesnil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Domov pro seniory "Spáleniště" v Chebu tvoří dvě spojené budovy, přičemž první část je určena pro ubytovací účely a druhá slouží jako hospodářské zázemí. Ubytovací část je sedmipodlažní, jedno podlaží je technické a v dalších šesti jsou ubytováni klienti. Hospodářský objekt má čtyři podlaží a kromě sídla administrativy domova se zde nachází i kuchyň s jídelnou, společenské místnosti, knihovna, dílny a plynová kotelna. Výměna oken a dveří bude realizována pouze v hospodářské budově, protože ubytovací část objektu je již vybavena novými plastovými okny i vstupními dveřmi.

V Domově pro seniory v Perninku má být hlavním předmětem stavebních úprav vestavba užitných prostor do nyní prázdného podkroví pavilonu B. Soustředěno zde bude provozní zázemí  a dostaví se i potřebné schodiště včetně propojovací chodby. Změní se také vnitřní uspořádání domova tak, aby z uvolněných prostor mohly vzniknout zcela nové pokoje, hlavně pak ty jednolůžkové.  „Co se týče nákladů, samotná stavba  by měla podle zakázky stát 18, 7 milionu korun, s tím, že potom máme připraveny peníze na dovybavení domova. Celá akce by měla být dokončena v listopadu letošního roku,“ dodal hejtman Petr Kubis.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 30. 1. 2020 - 09:51