Domů Aktuality Druhý den Olympiády dětí a mládeže byl pro kraj opět úspěšný

Druhý den Olympiády dětí a mládeže byl pro kraj opět úspěšný

​Mrazivé a následně příjemně slunečné počasí bylo kulisou druhého závodního dne Olympiády dětí a mládeže. Do série medailí pro Karlovarský kraj přidali zlato karatistka Kateřina Štecová i Martin Eliáš a nejcennější kov vybojovala také krasobruslařka Thea Reichmacherová či šachista Jakub Kůsa. Podařilo se nám zazářit i na sněhu, na stříbro dosáhla běžkyně na lyžích Viktorie Pátková. Bronzové medaile přidali karatisté Barbora Kerbelová, Lucy Hrdličková, Václav Lugert a snowboardcrossař Štěpán Hlaváček. A činila se i družstva mladších a starších karatistů, která získala každé po bronzové medaili.

Krasobruslaře a krasobruslařky po pondělním krátkém programu v Ostrově čekaly volné jízdy. V dívčích kategoriích si nejvíce bodů zapsala děvčata z Jihomoravského kraje, mezi šesti závodníky kategorie starších chlapců si nejlépe vedl zástupce Moravskoslezského kraje. Mnoho radosti pro pořádající region pak přineslo karate. V Mariánských Lázních bylo na programu kumite a Karlovarští si odnesli dvě první a pět třetích míst. Týmové kategorie ovládly kraje Královéhradecký a Jihočeský. Vyvrcholení soutěže se dočkali i hudebníci na elektronické klávesové nástroje, porotu nejvíce zaujalo vystoupení zástupce Kraje Vysočina. Tato disciplína se však do celkového bodování krajů nepočítá. V olympijském domě do finále došel i šachový turnaj jednotlivců. Jedinou dívčí kategorii ovládl Středočeský kraj, ve všech třech chlapeckých kategoriích medailové umístění získal Moravskoslezský kraj. V dalších dnech se v královské hře utkají jednotlivé krajské týmy.

První den běžeckého lyžování se podle propozic jel klasickou technikou a nejlépe vyšel chlapcům Středočeského kraje a dívkám z Libereckého kraje. Na olympijské tratě karlovarského regionu také poprvé vyjeli biatlonisté. Čtyřkilometrový závod na jáchymovském Eduardu skvěle vyšel chlapcům Královehradeckého kraje. V dívčích kategoriích si kraje rozdělily body do tabulky rovnoměrněji, nejvíce jich zapsal Pardubický kraj. Závodníci v alpském lyžování se z Klínovce přesunuli na sousední Neklid, kde je čekal paralelní slalom družstev. Kraje mohly postavit až tři týmy a pro prvenství si nakonec dojel první tým Jihomoravského kraje, který v prestižním finále zdolal Pražany. Ani vrchol Klínovce však nezahálel, na Jáchymovské sjezdovce se jel snowboardcross. V kategorii mladší chlapci obsadil prvenství Jihočeský kraj, v kategorii starší chlapci Středočeský kraj. Kategorii mladších dívek ovládl Plzeňský kraj, jehož sportovkyně obsadily první dvě příčky.

Hokejový turnaj v Karlových Varech a Chebu pokračoval po sedmi zápasech v obou skupinách. Na čele tabulek se drží Olomoucký a Ústecký kraj, na první body naopak stále čekají Karlovarští a Plzeňští. Připomeňme, že do čtvrtečního semifinále postoupí nejlepší dva celky obou skupin, kraje na třetích příčkách se střetnou o celkovou pátou příčku. Náročný den pak zakončil medailový ceremoniál před Spa Hotelem Thermal. Sportovce rozehřálo bubenické vystoupení Drum Bandu z Ostrova, karatistický úspěch Karlovarského kraje symbolicky uzavřela exhibice Karate Champions Teamu.

Všechny potřebné informace o dění na Olympiádě dětí a mládeže, včetně kompletních výsledků a pozvánek na doprovodné akce, najdete v mobilní aplikaci ODM2020 a na https://odm.olympic.cz/2020, https://www.facebook.com/olympioniciODM či Instagramu: @odm.gang.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 22. 1. 2020 - 13:17