Domů Aktuality ​Výtvarná soutěž pro seniory vstupuje do sedmého ročníku

​Výtvarná soutěž pro seniory vstupuje do sedmého ročníku

​Hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová vyhlašuje v pořadí již sedmý ročník oblíbené výtvarné soutěže pro seniory s názvem „Věk pro nás není překážkou“. Soutěže se mohou účastnit obyvatelé Karlovarského kraje, kteří jsou starší šedesáti let a věnují se některé z výtvarných činností. Práce lze odevzdávat v termínu od 2. ledna do 28. února 2020.

Cílem vyhlašované soutěže je ukázat, že i v pokročilém věku může být člověk stále aktivní a že dokáže tvořit povedená umělecká díla. Soutěží se celkem ve třech kategoriích, přihlašovat lze nejenom ruční práce, ale také obrazy a fotografie. Autoři tří nejlepších prací v každé kategorii se mohou těšit na dárkové koše a publikace o našem regionu.

„Soutěž si za ta léta, co jí pořádáme, získala velikou oblibu. Dokonce se nám stává, že se na nás v průběhu roku obracejí senioři s dotazy, kdy už vyhlásíme další ročník. To nás samozřejmě velmi těší, protože to svědčí o tom, že naši senioři doma rozhodně nezahálí a na soutěž se poctivě připravují. Tvořit se dá opravdu v každém věku, průměrný věk našich soutěžících obvykle přesahuje sedmdesát let. Jen v loňském roce bylo do soutěže přihlášeno téměř padesát prací, tak uvidíme, zdali se letos podaří toto číslo překonat,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Každý ze seniorů může přihlásit pouze jedno dílo v dané kategorii, které by nemělo být starší více jak dva roky. Práci může osobně doručit po telefonické domluvě do kanceláře Veroniky Svobodové, telefon: 354 222 116, nebo ji poslat poštou na adresu: Krajský úřad Karlovarského kraje, Veronika Svobodová, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary. Dílo musí být opatřeno popiskem se jménem a příjmením, věkem a kontaktem. Zapotřebí je uvést jak adresu, tak i telefon. Výsledky soutěže budou uveřejněny v dubnu na webu Karlovarského kraje, facebooku  a v měsíčníku Krajské listy. Výtvory všech soutěžících budou následně k vidění na společné výstavě v prostorách Krajského úřadu Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 19. 12. 2019 - 10:02