Domů Aktuality Kraj získá od SFDI kompletní sumu peněz potřebnou na opravu mostu u Nového Sedla

Kraj získá od SFDI kompletní sumu peněz potřebnou na opravu mostu u Nového Sedla

​Karlovarský kraj dostane od Státního fondu dopravní infrastruktury 93 miliony korun na opravu mostu u Nového Sedla. Rozhodl o tom včera na svém jednání Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury ČR (SFDI). Informaci potvrdila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová, která se zasedání účastnila.

Kraj opravu mostu, který je ve velmi špatném stavebně technickém stavu, připravoval dlouhodobě, ale neměl na rekonstrukci dostatek financí. „Mám z rozhodnutí SFDI velkou radost a především bych chtěla poděkovat ministrovi dopravy Vladimíru Kremlíkovi, jehož jsem o situaci informovala během zářijové návštěvy našeho regionu, a ministr okamžitě pomohl s jejím vyřešením. Jedná se o most, který je velice důležitou spojnicí Chodovska a okolí na dálnici D6 a navíc je druhou příjezdovou cestou k budoucímu areálu BMW. Oprava mostu je prioritou proto, že se mostní konstrukce nachází ve stupni 6, tedy těsně před havarijním stavem, a je nutné zajistit bezpečnost železniční trati, na níž z mostu odpadávají vrstvy betonu. Navíc se zkušební centrum BMW začne stavět už příští rok a druhá příjezdová cesta přes most je nezbytná,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Příspěvek SFDI na opravy silnic II. a III. tříd pro letošní rok činil celkem 72,2 milionu korun na všechny připravené akce. „Bez dalších finančních prostředků od SFDI by se rekonstrukce mostu rozhodně nemohla uskutečnit. Krajská správa a údržba silnic má celou akci stavebně připravenou, v létě proběhlo výběrové řízení na zhotovitele. Nejvýhodnější nabídku podala společnost Raeder & Falge s nabídkovou cenou 92, 8 milionu korun s DPH,“ vysvětlil ředitel Krajské správy a údržby silnic Jan Lichtneger. V případě, že by nedošlo k urychlené opravě chátrajícího mostu, museli by jej silničáři v nadcházejícím období zcela uzavřít.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 31. 10. 2019 - 09:23