Domů Aktuality ​Houslařská škola zazářila na veletrhu v Liberci

​Houslařská škola zazářila na veletrhu v Liberci

​Houslařská škola, která je odloučeným pracovištěm Integrované střední školy Cheb, se ve dnech 10. - 12. října účastnila jednoho z nejvýznamnějších veletrhů vzdělávacích a pracovních příležitostí „Educa, My Job 2019“ v Liberci. A domů se rozhodně nevrátila s prázdnou. V soutěži o nejlepší prezentaci školy obsadila v silné konkurenci 66 přihlášených škol skvělé 2. místo.

Spojit oblasti vzdělávání a pracovních příležitostí tak, aby každý zájemce získal co nejvíce odpovědí na otázky týkající se jeho budoucnosti, profesního uplatnění a možností studia, to bylo hlavním cílem veletrhu „Educa, My Job 2019“. V areálu Home Credit Areny na výstavišti v Liberci se představilo přes 60 firem a 66 škol. Návštěvnost byla opět rekordní, v průběhu celého veletrhu sem dorazilo téměř 20 000 návštěvníků.

„Lidé obdivovali výrobky našich žáků a také se podivovali nad tím, jak časově náročné je vyrobit kvalitní strunný hudební nástroj. Někteří se také zajímali, jak lze na naší škole toto překrásné a výjimečné řemeslo studovat a rovněž byl velký zájem o letní Workshopy stavby HN. Poděkování patří týmu Houslařské školy za vzornou reprezentaci a přípravu výstavy. Velké díky patří žáku Lukáši Kyselákovi,“ uvedl Jan Homolka, ředitel Integrované střední školy Cheb.

Houslařská škola nabízí v současnosti čtyřletý studijní obor s maturitou zaměřený na výrobu houslí, kytar a smyčců. Absolvent oboru se uplatní v oblasti rukodělné výroby hudebních nástrojů, přičemž jeho znalosti sahají i do příbuzného oboru truhlářství, kde je schopen se zapojit do procesu výroby jakýchkoliv dřevěných výrobků. Díky znalostem materiálů a starých povrchových úprav může rovněž pracovat na úseku restaurování nábytku. Více informací o studiu najdete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 25. 10. 2019 - 09:13