Domů Aktuality Kyselka slaví úspěch, v celostátní soutěži obsadila třetí příčku

Kyselka slaví úspěch, v celostátní soutěži obsadila třetí příčku

​Na začátku října byly v prostorách Valdštejnského paláce slavnostně vyhlášeny výsledky celostátní soutěže Zelená stuha České republiky 2019, která si klade za cíl ocenit dobrou praxi obcí v oblasti péče o přírodní a kulturní hodnoty veřejného prostoru a krajiny. Mezi oceněnými nechyběl ani zástupce Karlovarského kraje. Skvělého úspěchu dosáhla obec Kyselka, jež si ze soutěže odnesla třetí místo.

Kyselka byla oceněna především za aktivity obce v oblasti péče o veřejná prostranství a při obnově historického kulturního dědictví. „Mám z toho velikou radost, moc moc blahopřeji panu starostovi, vedení obce a především všem občanům, protože je to jejich zásluha, že obec dosáhla takového výsledku. Každý, kdo v Kyselce byl, určitě viděl, jak se v obci pečuje o zeleň a čistotu, a jak se daří pokračovat v obnově bývalých lázní a dalších míst. Dík patří také místním spolkům a organizacím,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Na slavnostním vyhlášení výsledků soutěže, která je součástí celorepublikového klání Vesnice roku, si převzalo ocenění celkem deset obcí. Vítězem a držitelem Zelené stuhy České republiky 2019 se stala obec Dobrochov z Olomouckého kraje. Na druhém místě se pak umístila obec Velatice z Jihomoravského kraje. Garantem tohoto ocenění a spoluvyhlašovatelem soutěže Vesnice roku je Ministerstvo životního prostředí. Organizaci akce zajišťuje Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 18. 10. 2019 - 11:11