Domů Aktuality ​Kraj začne brzy se stavbou nové lávky ve Svatošských skalách

​Kraj začne brzy se stavbou nové lávky ve Svatošských skalách

​Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila realizaci zadávacího řízení na dodavatele visuté lávky přes řeku Ohři ve Svatošských skalách. Ta by měla ulevit stávajícímu dřevěnému mostu, který je v nevyhovujícím stavu. Využívat jí budou nejenom cyklisté, ale v případě potřeby také složky integrovaného záchranného systému. Stavba má být hotova do konce příštího roku.

Karlovarský kraj se po dlouhém a složitém jednání stal vlastníkem dotčených pozemků, které byly součástí areálu v majetku České pošty. „Konečně se nám podařilo areál bývalého pionýrského tábora dostat do vlastnictví kraje, takže jsme na radě mohli odsouhlasit vyhlášení výběrového řízení. Museli jsme, jinak to nejde, dát jako hlavní parametr cenu. Oslovili jsme jedenáct firem a vybrali hodnoticí komisi,“ upřesnil radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky Josef Janů.

Podle projektu má stavba visuté ocelové lávky s dřevěnou mostovkou vyjít asi na 22,5 milionu korun. Dalších zhruba 750 tisíc korun budou stát přístupové cesty. Vítězná firma by měla staveniště převzít ještě v tomto roce a následně se pustit do přípravných prací. Pokud půjde vše podle plánu, se stavbou lávky by se mělo začít na jaře příštího roku a hotova by měla být během podzimu. Nynější dřevěný most, který patří ke koloritu oblíbeného výletního místa, by kraj rád zachoval.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 16. 10. 2019 - 10:16