Domů Aktuality Blíží se Den za obnovu lesa, přijďte si zasadit strom

Blíží se Den za obnovu lesa, přijďte si zasadit strom

​Chcete pomoci přírodě? Pak se zapojte do akce Den za obnovu lesa, kterou pořádají Lesy ČR v sobotu 19. října. V lesním komplexu v prostoru mezi golfovým hřištěm a letištěm v Karlových Varech si kromě výsadby sazenic můžete vyzkoušet i lesnické dovednosti a setkat se známými osobnostmi. Svoji účast přislíbil prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška, sportovní střelec Jan Kůrka či skokan na lyžích Rudolf Höhnl.

Změny klimatu, sucho, kůrovec -  to vše se neblaze podepisuje na stavu českých lesů, které v současné době čelí jedné z největších kalamit v historii. Státní podnik Lesy ČR proto připravuje na sobotu 19. října celostátní akci zaměřenou na jejich obnovu. Konat se bude na celkem čtrnácti místech v zemi, včetně Karlovarského kraje, a je určena všem, kteří mají vztah k přírodě, a není jim lhostejné, jaký les poroste pro příští generace.

Pro účastníky je přichystán pestrý program. Těšit se mohou na ukázky lesní techniky a práce v lese, lesní pedagogiku a chybět nebudou ani hry a soutěže. Svou činnost přestaví také Střední lesnická škola Žlutice. Odstavné parkoviště bude k dispozici u silnice E48 Karlovy Vary – Praha zhruba jeden kilometr za odbočkou na Olšová Vrata. Od parkoviště se pak půjde po zpevněné lesní cestě asi jeden kilometr na shromaždiště. Organizátoři doporučují pro zalesňování pevnou obuv a oděv přizpůsobený počasí a terénu. Potřebné nářadí bude připraveno na místě. Veškeré informace o programu, který bude probíhat od 10 do 16 hodin, najdete na webových stránkách akce.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 14. 10. 2019 - 10:45