Domů Aktuality ​Karlovarské muzeum zve na Sopečný den

​Karlovarské muzeum zve na Sopečný den

​Nenechte si ujít Sopečný den, který se uskuteční již tuto sobotu 12. října od 14 hodin v Muzeu Karlovy Vary. Program se skládá ze dvou částí, a sice z komentované prohlídky aktuální výstavy a z přednášky s nevšedními pokusy. Nejenom děti si budou moci vyzkoušet vytvořit vlastní „sopečnou erupci“.

Výstavou, která představuje sopky z různých, i méně známých úhlů pohledů, provede se zasvěceným výkladem její autor, přírodovědec muzea Jan Matějů. Návštěvníci se během prohlídky seznámí se sopkami Karlovarského kraje. Kromě nejznámější Komorní hůrky poznají blíže i Krásný vrch, Podhoru či Pustý zámek. Jejich pozornost jistě upoutají také interaktivní prvky v podobě modelu sopky, zvonkohry ze znělcových desek či laharových uloženin. Prohlídka začíná ve 14 hodin.

Přednáška s názvem „Ďáblovy výtvory v krajině a laboratoři: výstup magmatu na zemský povrch“ pak proběhne o hodinu později. Návštěvníci se mohou těšit na Prokopa Závadu z Geofyzikálního ústavu Akademie věd, který osvětlí způsob vzniku různých druhů sopek s pomocí názorných geologických pokusů. K vidění bude mimo jiné i funkční model maarové sopky, jenž bude předveden na dvorku muzea.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 11. 10. 2019 - 12:49