Domů Aktuality Týden knihoven začíná v pondělí 30. září

Týden knihoven začíná v pondělí 30. září

​Na začátku příštího týdne odstartuje už 23. ročník kampaně na podporu čtenářství a propagace služeb čtenářům - Týden knihoven. Tradičně se zapojí i Krajská knihovna Karlovy vary, která si připravila celou řadu akcí nejen pro registrované čtenáře, ale i pro širokou veřejnost.

Stávající čtenáři se například mohou těšit na čtenářskou amnestii. To v praxi znamená, že mohou vrátit všechny knihy, časopisy a další dokumenty, které mají půjčeny, beze strachu z upomínek či platby zpozdného. „Primárně nám jde o to, aby se půjčené dokumenty do knihovny vrátily,“ říká ředitel knihovny Vratislav Emler a dodává: „Proto vyhlašujeme čtenářskou amnestii, aby co nejvíce, třeba i dlouhodobě vypůjčených dokumentů, bylo zpět ve fondu knihovny a tím pádem k dispozici dalším zájemcům.“

Další tradiční akce Týdne knihoven se týká lidí, jež teprve zvažují, že se stanou registrovanými čtenáři krajské knihovny. Ti, kteří se přihlásí právě v týdnu knihoven, dostanou svou první roční registraci zcela zdarma. 

Již po třinácté knihovna vyhlásí Literární soutěž pro amatérské literáty z celé republiky. Patronství soutěže tentokrát přijala populární spisovatelka Irena Dousková, autorka Hrdého Budžese a dalších skvělých próz i básnických sbírek.

V Týdnu knihoven začne také letošní největší výstava, kterou knihovna pořádá k 30. výročí Sametové revoluce. Výstava s názvem „To všechno odnes´ čas aneb Než přišel listopad“, si klade za cíl výmluvnými archiváliemi evokovat někdejší dobu ve všech jejích podobách.

Informace o všech akcích, které jsou součástí Týdne knihoven, najdete na stránkách Krajské knihovny Karlovy Vary.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 9. 2019 - 10:46