Domů Aktuality Na karlovarský Top Fashion Week přijedou i zahraniční návrháři

Na karlovarský Top Fashion Week přijedou i zahraniční návrháři

​V sobotu 28. září 2019 proběhne v karlovarském Gradhotelu Pupp módní show Top Fashion Week. Během více než desítky módních přehlídek se návštěvníkům akce představí tvorba českých i zahraničních návrhářů. Akce začne v 13 hodin.


Z New Yorku zavítá do Karlových Varů Katerina Lankova, proslulá spoluprací s hvězdami americké raperské hudební scény, jako například Missy Elliott nebo Lil Kim. Mezi návrháři se zahraničními kořeny se kromě jiných objeví Kristina Oganesian původem z Arménie.

Z dalších úspěšných autorů bude k vidění například tvorba slovenského rodáka Pavla Berkyho, hlavní designérky mezinárodně uznávané značky svatebních šatů Crystal Bride Mirky Horké, pánské modely z dílny Petra Kaloudy či nové kolekce od Martiny Nevařilové, Ivety Řádkové či Hany Havelkové.
 „Naším cílem je představit tvorbu uznávaných autorů, ale také podpořit vycházející hvězdy designérského nebe,“ říká  Jaroslav Tylinger, hlavní pořadatel akce.

Kromě návrhářů samotných se zúčastní řada známých českých osobností, které budou mít roli tzv. patronů. Tereza Kostková, Iva Kubelková, Kate Mátlová, Jan Čenský, Aleš Háma a Miroslav Šimůnek  se stanou ambasadory jednotlivých autorů a budou je tak provázet celou akcí.

Karlovarský Top Fashion Week (TWF) je pilotní módní projekt, který bude postupně rozšiřován i do dalších evropských zemí. Po startu v České republice je v listopadu 2019 plánovaná přehlídka v německém Lipsku. V roce 2020 jsou přehlídky pod záštitou TFW plánované například také ve Španělsku, Itálii či Lucembursku. „Hlavní myšlenkou je podpora lokálních návrhářů dané země a zároveň šíření povědomí o české tvorbě, která je nesmírně bohatá a kreativní,“ dodává Jaroslav Tylinger. Vstupenky mohou lidé už nyní pořídit v online předprodeji.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 23. 9. 2019 - 14:08