Domů Aktuality Nový web představuje hornickou krajinu Krušných hor

Nový web představuje hornickou krajinu Krušných hor

​Fascinuje vás krása hornického Krušnohoří? Pak si rozhodně prostudujte nový mikroweb, který se tématem podrobně zabývá. Pro obyvatele kraje, jeho návštěvníky i obdivovatele Krušných hor jej připravila krajská destinační agentura Živý kraj.

​Stránka vznikla především v souvislosti se zápisem hornické krajiny Krušných hor na Seznam světového dědictví UNESCO. Na mikrowebu najdete zajímavé informace, fota i videa, jež vás přimějí k tomu, abyste si hned naplánovali krušnohorský výlet. Součástí webu jsou ale i kvízové otázky pro zvídavé. „Zprovoznění mikrowebu je jedním z prvních kroků, na který bychom chtěli navázat širší marketingové aktivity na turistickou sezónu 2020, ideálně ve spolupráci s městy, jichž se týká zápis na Seznam UNESCO. Konkrétně jde o Boží Dar, Jáchymov, Horní Blatnou, Abertamy a Ostrov. Dále počítáme se zapojením společnosti Montanregion Krušné hory a partnerů v Ústeckém kraji a v Sasku,“ vysvětlil Petr Židlický, předseda krajské destinační agentury Živý kraj. Na stránku mohou odkázat právě i jednotlivá města, když chtějí návštěvníkům i občanům přiblížit základní informace o historii hornictví v Krušnohoří.

„Se starosty už jsme také jednali o tom, že jednou ze společných priorit musí být jednotná kampaň a společný marketing, který se zaměří na území zapsaná na seznam UNESCO nejen na české straně, ale i v Ústeckém kraji a na saské straně. Ruku v ruce s tím jde dobudování infrastruktury, jež v řadě míst chybí,“ řekl Vojtěch Franta, uvolněný zastupitel Karlovarského kraje pro oblast lázeňství, cestovního ruchu a UNESCO. O zápisu hornické krajiny Krušnohoří na Seznam UNESCO rozhodl v červenci letošního roku Výbor světového dědictví na svém 43. zasedání v ázerbájdžánském Baku. Po kynžvartské daguerrotypii je to druhá památka pod ochranou UNESCO na území Karlovarského kraje.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 12. 9. 2019 - 14:20