Domů Aktuality Přijďte na Den otevřených dveří karlovarského letiště

Přijďte na Den otevřených dveří karlovarského letiště

​V letošním roce si Letiště Karlovy Vary připomnělo významné výročí 90 let od prvního přistání letadla na nově budovaném letišti v Olšových Vratech. Při té příležitosti zve malé i velké návštěvníky na Den otevřených dveří, který se bude konat v sobotu 21. září od 11 do 17 hodin. Akci pořádá Karlovarský kraj, Letiště Karlovy Vary a Spolek přátel karlovarského letiště.

Prvním, kdo na ještě nedostavěném letišti přistál, byl  Andrew Paton Holt, významný britsko-kanadský bankéř a podnikatel na svém letounu Fokker F.VIIb/3m. Tímto letem vlastně zahájil leteckou dopravu lázeňských pacientů, když vedle něj z letounu vystoupili ještě jeho dva přátelé, kteří přicestovali do Karlových Varů na ozdravný pobyt. „Během Dne otevřených dveří chceme ukázat široké veřejnosti, jak se letiště za devadesát let vyvinulo a stalo se funkční součástí celého regionu,“ uvedl jednatel letiště Jiří Pos.

Lidé, kteří navštíví Den otevřených dveří, si budou moci prohlédnout zázemí letiště, uvidí ukázky z činnosti policie, hasičů a celníků, k dispozici bude technika, která je používána při údržbě letiště a odbavení letadel. Od 13 hodin začnou letecké ukázky. „Děti se mohou těšit na doprovodný program i zábavné soutěže o ceny. Vylosujeme několik dětí, které čeká vyhlídkový let po okolí Karlových Varů,“ upřesnil Jiří Pos.

V areálu letiště je zajištěno bezplatné parkování pro ty, kteří přijedou vlastními vozy, od karlovarské Tržnice bude jezdit v pravidelných intervalech na letiště zdarma autobus Dopravního podniku Karlovy Vary.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 11. 9. 2019 - 16:50