Domů Aktuality Kraj vyhlásil "Babičky roku"

Kraj vyhlásil "Babičky roku"

​Celkem 8 finalistek soutěžilo v tomto týdnu v Mariánských Lázních o titul Babička roku Karlovarského kraje. Zlatou Babičkou roku 2019 se stala Marie Kozlová z Mariánských Lázní, která kromě toho získala ve svých 84 letech titul Nejstarší Babička roku v soutěži. Stříbrná Babička roku je Marie Karhánková z Velké Hleďsebe a třetí místo získala Oldřiška Csáková z Chebu. Titul Babička Sympatie má na základě hlasování publika Iveta Maroušková z Karlových Varů.

Společně s Karlovarským krajem soutěž organizuje společnost SunDrive Communications. Cílem akce je ocenit seniorskou generaci, jež má v rodině výsadní místo, dokáže ji stmelit a bez ohledu na věk se věnuje vnoučatům i svým koníčkům. Nominovat bylo možné babičky ve věku od 55 let s trvalým pobytem v našem regionu. „Všem nominovaným i vítězkám patří velký obdiv a můj dík, že se do soutěže přihlásily. Mají úžasnou odvahu a elán. Děkuji také všem, kteří akci zorganizovali, a hlavně divákům, kteří přímo v sále vytvořili nádhernou atmosféru pro jednotlivé soutěžící,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová. Ta také stála v čele poroty společně s náměstkem hejtmanky Martinem Hurajčíkem, 2. místostarostou Mariánských Lázní Miloslavem Pelcem a zástupci seniorských organizací. Soutěžilo se ve třech disciplínách - rozhovor, ukázka vlastní tvorby a módní přehlídka. Vítězku a ostatní finalistky odměnili diváci bouřlivým potleskem a při vyhlašování jednotlivých míst došlo i na slzičky.

Vítězka Marie Kozlová získala jednodenní zájezd podle svého výběru, květiny a další dárky, stejně jako byly obdarovány i dal
ší účastnice z osmičky finalistek. Celé odpoledne bavil soutěžící i sál hotelu Continental nabitý k prasknutí populární moderátor, imitátor a zpěvák Vladimír Hron. Zlatá Babička roku postupuje do celostátního finále, které se koná 18. listopadu v Olomouci.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 4. 9. 2019 - 15:11