Domů Aktuality Pedagogové absolvovali semináře o kybernetické bezpečnosti

Pedagogové absolvovali semináře o kybernetické bezpečnosti

​Na začátku tohoto týdne uspořádal Karlovarský kraj vzdělávací semináře pro pedagogy středních škol s názvem "Kybernetická bezpečnost v každodenní praxi." Semináře vedli lektoři z Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB).


Akce zaměřené mimo jiné na ochranu informačních systémů a základní kybernetická rizika se konaly v rámci projektu Karlovarského kraje „Bezpečná škola – bezpečný kyberprostor“. „Kyberprostor je dnes velmi proměnlivé prostředí a informace, které jsou nyní aktuální, zítra nemusí platit.  Proto vnímám jako velice důležité realizovat takovéto semináře pro pedagogy a informovat je o současných bezpečnostních rizicích a doporučeních. Právě oni jsou těmi, kteří dále šíří potřebné znalosti mezi své žáky. Děti a mladí lidé navíc patří k nejvíce ohroženým, co se týče nejrůznějších kybernetických bezpečnostních incidentů,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis k realizovaným seminářům. 

Pedagogové byli na základě svých znalostí a dovedností v oblasti IT technologií a prostředí internetu rozděleni do dvou skupin. Skupina složená ze správců a administrátorů PC sítí, či vyučujících IT předmětů se seznámila především s principy a zákonitostmi ochrany informačních systémů a bezpečnosti informací. Druhá skupina se zabývala základními pojmy a bezpečnostními doporučeními z oblasti kybernetické bezpečnosti, prostřednictvím kterých řešila hlavně rizika sdělování osobních údajů cizím osobám, či způsoby zálohování dat. Celkem bylo proškoleno 45 pedagogů. Vzdělávání se realizovalo 
zdarma.




Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 8. 2019 - 07:48