Domů Aktuality Školáci se budou moci zapojit do soutěže Krušnohorská hlídka

Školáci se budou moci zapojit do soutěže Krušnohorská hlídka

​Karlovarský kraj a Krajské vojenské velitelství Karlovy Vary vyhlašují sportovně-brannou soutěž pro žáky 8. a 9. tříd základních škol z regionu s názvem "Krušnohorská hlídka". Během soutěže mohou školáci změřit síly v takových disciplínách, jako je například štafetový člunkový běh, shyby na hrazdě, nebo šplh na tyči. Akce se uskuteční 17. září 2019 od 9 hodin ve sportovním areálu ISŠTE a Bohemia Sokolov.

Záštitu nad soutěží převzala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. „Nabízíme v našem kraji studium nových oborů střední policejní, ale také vojenské školy. Předpokladem pro přijetí je kvalitní fyzická zdatnost kluků i dívek, jež o těchto oborech uvažují. Své předpoklady si mohou ověřit právě díky „Krušnohorské hlídce“, která zahrnuje disciplíny testované u přijímacích zkoušek. Přeji všem družstvům, aby se jim v soutěži dařilo a dosáhla co nejlepších výsledků,“ uvedla hejtmanka. Součástí akce je i doprovodný program. 

Soutěžit budou čtyřčlenná družstva složená vždy ze dvou chlapců a dvou děvčat. Jednotlivá škola přitom může do „Krušnohorské hlídky“ přihlásit i více týmů. Pro všechny je připraven běh na 1000 metrů, hod granátem na cíl a štafetový člunkový běh, chlapci budou dále soutěžit ve shybech na hrazdě, děvčata ve šplhu na tyči. Podle brigádní generálky Lenky Šmerdové, která je poradkyní náčelníka Generálního štábu Armády ČR, získají vítězná družstva jednotlivých kategorií unikátní možnost navštívit 22. základnu vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou. „Školy se mohou hlásit prostřednictvím formuláře, který jsme jim z krajského úřadu zaslali, na e-mail: kvv.karlovyvary@army.cz,“ vysvětlil krajský radní pro oblast školství Jaroslav Bradáč. Termín pro přihlášení družstev je do 10. září 2019. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 8. 2019 - 11:06