Domů Aktuality Kraj přispěje na další Senior Expresy ve městech a obcích

Kraj přispěje na další Senior Expresy ve městech a obcích

​Celkem 4 města a obce získají dotaci z krajského rozpočtu na pořízení takzvaného Senior Expresu. Jde o automobil, který může posloužit seniorům i lidem se zdravotním postižením k odvozu na nákup či k lékaři. Rozhodla o tom Rada kraje na svém posledním zasedání.

Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, příspěvek dostane Nová Role, Chyše, Velká Hleďsebe a Královské Poříčí. „V dotačním programu na pořízení Senior Expresů pro obyvatele ve městech a obcích našeho kraje jsme měli připraven celkem 1 milion korun, přičemž každý žadatel může získat maximálně 250 tisíc korun. O příspěvek žádalo ještě město Žlutice, které ale nakonec žádost zrušilo,“ vysvětlil krajský radní Josef Janů s tím, že se zavedení Senior Expresů ve městech a obcích velmi osvědčilo.

Žádosti o dotace mohou v tomto programu podávat obce a města z Karlovarského kraje. V současnosti už službu využívají lidé v Aši, Mariánských Lázních, v Ostrově, Kraslicích, Tuřanech, Josefově, v Jindřichovicích a Podhradí. „Počítáme s tím, že i v příštím roce vyčleníme v tomto programu obdobnou částku, abychom městům a obcím mohli podporu na pořízení Senior Expresu poskytnout,“ uzavřel Josef Janů.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 26. 8. 2019 - 07:42