Domů Aktuality I letos se Karlovarský kraj představí na výstavě Země živitelka

I letos se Karlovarský kraj představí na výstavě Země živitelka

​Po loňském úspěchu na mezinárodním agrosalónu Země živitelka nabídne Karlovarský kraj návštěvníkům akce tentokrát ještě širší prezentaci regionálních výrobků, oceněných produktů i mnoho informací o přírodě, památkách a výletech za krásami regionu. 46. ročník Země živitelky se koná od 22. do 27. srpna 2019 na výstavišti v Českých Budějovicích.

„Loni se náš stánek setkal s velkým ohlasem návštěvníků, proto je v letošním roce větší, opět se spolu s námi prezentují regionální výrobci a držitelé ocenění Dobrota Karlovarského kraje. Lidé na stánku najdou kvalitní uzeniny, medy, hořčice, zajímat je určitě bude také produkce oblíbených mléčných výrobků a minerálních vod. Ekocentrum Kozodoj uspořádá tvůrčí dílnu a seznámí veřejnost se svými programy. Příchozí bude lákat vůně lázeňských oplatek spékaných přímo na místě i malá ochutnávka becherovky,“ popsala hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová. Prezentaci doplní publikace a mapy pro turisty, cyklisty, vodáky či rodiny s dětmi.

V
ýstava Země živitelka je největším a nejvýznamnějším agrosalónem svého druhu zaměřujícím se na zemědělský sektor se všemi jeho obory. Na 15 hektarech výstavní plochy se lidé mohou seznámit s nabídkou více než 580 vystavovatelů z 20 zemí. K vidění budou novinky z oblasti zemědělské techniky, myslivosti, včelařství, rybářství, potravinářství, nebo chovu hospodářských zvířat. Akce je ale zaměřena i na historii zemědělství a současné trendy výzkumu. Po celou dobu trvání výstavy probíhají odborné semináře i bohatý doprovodný program.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 21. 8. 2019 - 16:31