Domů Aktuality Na krajských školách vládne přes léto čilý stavební ruch

Na krajských školách vládne přes léto čilý stavební ruch

​Některé krajské školy a další školská zařízení ani v letních měsících nezavírají brány. Jen namísto školáků teď školní zvonek vítá stavebníky. V současnosti nechává Karlovarský kraj provádět opravy a rekonstrukce v celkovém finančním objemu 54, 5 milionu korun. 


Většina našich škol se snaží hlavní objem prací naplánovat na prázdniny, aby opravy nekomplikovaly výuku, případně bezpečný pohyb dětí i pedagogů v prostorách školských zařízení. Ne vždy se to samozřejmě podaří, záleží na tom, jak náročná je stavba a jak se v době, kdy stavební firmy nemají dostatek pracovníků, zvládne výběrové řízení na zhotovitele. Rozsáhlejší rekonstrukce je pak pochopitelně třeba provádět i během školního roku,“ uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč.

Asi nejnáročnější jsou stavební úpravy a obnova technologického vybavení kuchyně v pavilonu D Domova mládeže a školní jídelny v Karlových Varech, která přijde na 22, 5 milionu korun. Rekonstrukcí elektroinstalace nyní prochází budova dětského domova v Plesné. Celkové náklady by měly dosáhnout 5,5 milionu korun. Odborné zázemí pro gastronomické obory budou mít v příštím školním roce k dispozici žáci Střední odborné školy stravování a služeb v Ondřejské ulici v Karlových Varech. Náklady se plánují ve výši 8, 2 milionu korun. Krajská Základní škola Ostrov zase nabídne dětem bezbariérový přístup do budovy, zdvižnou plošinu, venkovní učebnu i keramickou dílnu. Práce v rámci projektu „Zvládnu to sám“ přijdou na 6, 5 milionu korun. Škola ale také nutně potřebovala dokončit rekonstrukci střechy, jejíž stav během stavby zhoršil silný vítr. Náklady činí 5, 3 milionu korun.  Za 7 milionů korun se provádějí rovněž opravy střechy Střední zdravotnické školy a vyšší odborné školy zdravotnické v Karlových Varech.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 25. 7. 2019 - 10:13