Domů Aktuality Olympijskému maskotovi vymysleli jméno předškoláčci

Olympijskému maskotovi vymysleli jméno předškoláčci

​Během zimní olympiády dětí a mládeže v Karlovarském kraji v lednu 2020 bude sportovce a fanoušky provázet jako olympijský maskot lázeňská veverka. Jméno pro ni vymyslely děti z mateřských školek napříč regionem. Nakonec bylo vybráno to, které se k huňaté olympijské průvodkyni nejlépe hodí - Čiperka.


​Na výzvu kraje vymyslet jméno pro maskota olympiády zareagovalo 11 mateřských škol. Celkem v 5 z nich děti navrhly jméno Čiperka. „ Všechny děti, paní učitelky a vedení školek si zaslouží velké poděkování. Máme radost z toho, že se zapojilo tolik tříd.  Kdo jiný by měl dát veverce jméno, než děti, které mají nekonečnou fantazii. Líbila se nám i další jména, například Ledovka, Zrzunda, Olympka. K podobě maskota se ale tradiční Čiperka nejvíce hodí. Do pěti školek s vybraným návrhem v těchto dnech postupně rozvezeme stavebnice, odměnu samozřejmě dostanou všechny zúčastněné školky. Sám jsem byl předat dárek do Mateřské školy Ostrov v Halasově ulici, kde mě čekalo moc hezké přivítání,“ řekl krajský radní Jaroslav Bradáč.

Autorkou vítězného návrhu maskota olympiády se stala patnáctiletá Radka Vysloužilová z Chebu (ZUŠ Járy Cimrmana Františkovy Lázně). Vítězný návrh loga a kompletní grafický manuál zpracovala Kateřina Nováčková ze Sokolova (studentka SUPŠ Karlovy Vary). Veverka Čiperka bude všudypřítomným symbolem olympiády, který bude povzbuzovat účastníky k co nejlepší výkonům, bude bavit fanoušky a další návštěvníky akce. Lidé si ji budou moci v plyšové podobě pořídit i jako vzpomínku na olympijské okamžiky v Karlovarském kraji.

Přehled mateřských škol, které navrhly jména olympijského maskota:

Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart, okres Cheb, příspěvková organizace
Mateřská škola Cheb, Do Zátiší 3, příspěvková organizace
Mateřská škola Luby, okres Cheb, příspěvková organizace
Mateřská škola Dolní Rychnov, okres Sokolov
Mateřská škola Hranice, okres Cheb
Mateřská škola Krásná, příspěvková organizace
Mateřská škola Ostrov, Halasova 765, příspěvková organizace
Mateřská škola Kraslice, U Elektrárny 1777, příspěvková organizace
Základní škola Marie Curie-Sklodowské a mateřská škola Jáchymov, příspěvková organizace
Mateřská škola Kynšperk nad Ohří, U Pivovaru 367, okres Sokolov, příspěvková organizace
Mateřská škola Sokolov, Karla Havlíčka Borovského 1527
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 6. 2019 - 08:12