Domů Aktuality Vydejte se s Pramencem za mariánskolázeňskými prameny

Vydejte se s Pramencem za mariánskolázeňskými prameny

​Pokud rádi podnikáte výlety po regionu s dětmi, neměli byste vynechat návštěvu naučné Pramencovy stezky, která je věnována mariánskolázeňským pramenům a jejich patronům. Otevřena je v období od 10. května do 31. října. Ferda, Tonda, Saša nebo třeba Myšák s Balbínem se už těší, až vám rozšíří obzory.

Nejen že se dozvíte informace o působení pramenů, dostanete tipy na zajímavosti v jejich okolí a budete plnit jednoduché úkoly, ale navíc získáte indicie k ukrytému pokladu. Hlavním smyslem stezky je rozšířit povědomí o zdejších pramenech a o možnostech aktivního vyžití dětí v Mariánských Lázních. Další neméně důležitou úlohou je nabídnout rodinám s dětmi alternativy trávení volného času na čerstvém vzduchu, posílit jejich vztah k městu a také posilovat vztah rodič-dítě. Partnery projektu jsou Karlovarský kraj a kampaň na podporu patriotismu Žijeme regionem.

Stezku realizuje Rodinné a komunitní centrum Domeček Mariánské Lázně. Tištěné brožury s mapou jsou k dostání v městském infocentru, v infocentru Léčebných lázní Mariánské Lázně, ve školských zařízeních, zařízeních pro trávení volného času dětí a mládeže, ve vybraných hotelech, pensionech, restauracích a také volně ke stažení na webových stránkách www.kisml.cz a www.domecekml.cz. Navštívit můžete rovněž facebookovou stránku projektu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 16. 5. 2019 - 13:15