Domů Aktuality Muzeum si připomene výročí otevření nové stálé expozice

Muzeum si připomene výročí otevření nové stálé expozice

​Blíží se Velký pátek, a pokud nemáte program na tento sváteční den, nenechte si ujít návštěvu Muzea Karlovy Vary. To si připomíná dvouleté výročí od otevření nové stálé expozice, která se pyšní prestižním oceněním z národní soutěže Gloria Musaealis. Vstupné je po celý den zdarma.

Datum znovuotevření muzea připadá tento rok na Velký pátek, kdy se podle pověstí otevírají skály a země vydává své poklady. Jedinečná multimediální expozice, která bude pro veřejnost volně zpřístupněna, jen vloni přilákala přes 12 tisíc návštěvníků. V prvním patře se seznámíte s historií města. Cesta začíná u Vřídla, unikátního přírodního fenoménu, a pokračuje přes založení lázní a vývoj lázeňské léčby až k proměnám architektury Karlových Varů, společenskému a kulturnímu životu lázeňského města a historii mezinárodního filmového festivalu.

Druhé patro představuje přírodu a historii regionu od nejstarších dějin, přes slavné období těžby rud a neméně významnou tradici cínařství a výroby skla a porcelánu. Závěr expozice je věnován dramatickému 20. století. Exponáty jsou doplněny mnohými multimediálními prvky. Koho nezaujmou doplňující projekce, nahrávky, prezentace na dotykových obrazovkách či kvízy, může si vyzkoušet nejrůznější exponáty vlastníma rukama, nebo se alespoň pokochat odlehčeným pojetím dějin na obrázcích Dalibora Nesnídala.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 16. 4. 2019 - 13:03