Domů Aktuality ​Kraj se prezentoval na veletrhu FOR BIKES 2019

​Kraj se prezentoval na veletrhu FOR BIKES 2019

​To nejlákavější pro cyklisty z domova i ze zahraničí představil v závěru března na 10. ročníku pražského veletrhu cyklistiky FOR BIKES 2019 Karlovarský kraj. Největší akce svého druhu v České republice otevírá každoročně cyklistickou sezonu a nabízí cyklosortiment pro všechny věkové i výkonnostní skupiny obyvatel. Letos si její návštěvu opět nenechaly ujít desítky tisíc lidí.

Karlovarský kraj cíleně a dlouhodobě podporuje rozvoj sítě cyklostezek a tras, investuje do nových úseků i do doprovodné infrastruktury. V současné době například připravuje další úsek oblíbené Cyklostezky Ohře z Dalovic do Šemnice či pracuje na vybudování nového mostu ve Svatošských skalách. Mezi pravidelné formy podpory patří také podpora cyklodopravy a cyklopůjčoven.

Zástupce regionální destinační agentury prezentoval návštěvníkům veletrhu atraktivní nabídku přírodních, technických a kulturních památek a další novinky v oblasti cykloturistiky. Lidé se zajímali nejenom o aktualizovanou mapu s vyznačenými cyklotrasami a in-line dráhami, ale také o Cyklostezku Ohře, která se svými téměř 68 kilometry z Chebu do Karlových Varů patří k nejdelším uceleným úsekům v České republice. Zájem byl rovněž o možnosti cykloturistiky v Krušných horách, Slavkovském lese nebo při pobytech v lázeňském trojúhelníku. K vyhledávaným patřily i nabídky měst, obcí a mikroregionů, například z Ašska, Chebska, Sokolovska či Ostrovska.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 15. 4. 2019 - 12:11