Domů Aktuality Pro milovníky přírody je připraveno další tradiční setkání

Pro milovníky přírody je připraveno další tradiční setkání

​V pátek 12. dubna se můžete těšit na již tradiční Setkání příznivců Slavkovského lesa. Akce se koná od 16 hodin v budově Správy CHKO Slavkovský les v Mariánských Lázních a je určena nejenom pro odborníky, ale také pro širokou veřejnost. Přijďte se dozvědět, co se zajímavého událo během posledních měsíců a jaké byly vydány knižní novinky. Večer bude zakončen volnou zábavou a občerstvením.

V prvním příspěvku Vladimír Melichar představí bochnatku americkou. V prezentaci Tomáše Fialy se seznámíte s méně známými kůrovci a jejich významem pro ochranářskou práci. Jestli se vám do ruky ještě nedostala kniha „Ryby a mihule Karlovarského kraje“, tak na přednášce Miloše Holuba o zprůchodňování říční sítě máte příležitost seznámit se přímo s jedním z jejích autorů. Další neméně zajímavou regionální publikaci „Květena Soosu“  představí Jiří Brabec.

Po přestávce shrne Přemysl Tájek výsledky dlouholetého monitoringu netopýrů na zimovišti v dole Jeroným. V přednášce Libora Hejla a Martina Bartůška nahlédnete do tajemství hub z Prameniště Teplé a Čertkusu. Závěr večera bude věnován publikaci „Motýli a vážky Mariánskolázeňska”, jež shrnuje výsledky desetiletého mapování těchto živočichů v okolí Mariánských Lázní. Všechny představené knižní novinky zde budou k dispozici. Vstup na akci, kterou pořádá AOPK ČR, RP Správa CHKO Slavkovský les a ZO ČSOP Kladská, je zdarma.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 12. 4. 2019 - 09:42