Domů Aktuality ​Kraj přispěje na obnovu a vznik dopravních hřišť

​Kraj přispěje na obnovu a vznik dopravních hřišť

​Karlovarský kraj uvolní na obnovu stávajících a vznik nových dopravních hřišť, která slouží především k praktické výuce dopravní výchovy pro žáky 4. a 5. ročníků základních škol,  téměř 1,2 milionu korun. Rada na svém posledním zasedání odsouhlasila rozdělení dotací ve výši přes 600 tisíc korun. O zbývajících financích bude rozhodovat zastupitelstvo v dubnu.

Dopravní výchova je dnes již povinnou součástí rámcového vzdělávacího programu základních škol. Díky ní se děti učí, jak se mají chovat v silničním provozu a jak mají dbát na svou bezpečnost. V našem regionu ovšem existují dopravní hřiště, která by si zasloužila modernizaci, nebo někde schází úplně. Proto Karlovarský kraj již třetím rokem vyhlašuje dotační program na jejich podporu.

 „Prostřednictvím tohoto dotačního titulu chceme podpořit nejenom rozvoj stávajících dopravních hřišť, protože řada z nich není zrovna v ideálním stavu, ale i výstavbu nových hřišť, a to zejména v místech, kde již delší dobu chybí. Pro tento rok jsme z rozpočtu kraje vyčlenili na tyto účely 1,5 milionu korun, přičemž požádáno bylo téměř o 1,2 milionu korun,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje pro oblast dopravy a silničního hospodářství Martin Hurajčík.

Rada například schválila dotaci na nákup vybavení pro dopravní hřiště, která spravují Domov dětí a mládeže Sokolov či Dům dětí a mládeže Sova Cheb. Podpořeno by mělo být i vybudování výukové komunikace se zastávkou ve Světě záchranářů v Karlových Varech. Na té bude umístěna simulovaná dopravní nehoda dvou osobních aut a zaparkován autobus. Pokud zastupitelstvo na svém dubnovém zasedání odsouhlasí poskytnutí dotací, příspěvek získají také Kraslice na výstavbu nového dopravního hřiště, nebo Mariánské Lázně na nákup kol a koloběžek, techniku pro výuku a opravu střech na buňkách v areálu hřiště.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 12. 4. 2019 - 11:34