Domů Aktuality Prezident navštívil druhé nejzápadnější město republiky

Prezident navštívil druhé nejzápadnější město republiky

​V závěru druhého dne návštěvy Karlovarského kraje zamířil prezident na Chebsko, konkrétně do Aše, kde jej čekalo setkání s vedením města i jeho obyvateli. Poslední zastávkou Miloše Zemana bude dnes krátce popoledni Milhostov, ve kterém získal ve druhém kole prezidentských voleb 90,51 procent hlasů. Třídenní návštěvu ukončí slavnostním obědem a tiskovou konferencí na zámku Nový Dvůr poblíž Nového Kostela.

V Aši prezidenta společně s hejtmankou přivítal Dalibor Blažek, který je ve funkci starosty již od roku 2 000. Do města s více jak třinácti tisíci obyvatel zavítala hlava státu podruhé. Miloš Zeman nejprve absolvoval setkání s představiteli města, zástupci přilehlých obcí, řediteli příspěvkových organizací a podnikateli v místní obřadní síni. Poté se přesunul na zaplněné Poštovní náměstí, kde jej očekávaly desítky lidí. Během diskuse s občany se Miloš Zeman vyjadřoval ke zdravotnictví a úhradám od zdravotních pojišťoven, zahraniční politice a bezpečnosti státu či k podpoře mladých lidí například formou zrušení daně z nabytí nemovitosti. Následoval podpis do pamětní knihy a předání darů. Od starosty Dalibora Blažka dostal prezident rukavice, čepici a šálu. Oblečení v barvách české trikolóry se znakem Aše pochází od místní textilní firmy.

Dnes je na programu návštěva Milhostova, kde by prezidentskou delegaci měl přivítat starosta Pavel Červenicky. Setkání s občany proběhne na návsi před obecním úřadem ve 13.10 hodin. Následně prezident odjede do Nového Kostela. Obec získala v minulém roce v krajském kole prestižní titul Vesnice roku a v celostátním finále obsadila skvělé třetí místo. Na zámku Nový Dvůr na něj bude již čekat starosta Oto Teuber, který je zároveň majitelem unikátní památky ze 16. století a který se věnuje její postupné rekonstrukci. Po společném obědě bude připravena závěrečná tisková konference.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 21. 3. 2019 - 10:08