Domů Aktuality ​Do ulic Chebu se již popatnácté vydá masopustní průvod

​Do ulic Chebu se již popatnácté vydá masopustní průvod

​Tradici staročeských masopustních průvodů si opět po roce připomenou v Chebu. Za zvuků muziky i jiného rozpustilého rachocení a lomození vyrazí pestrobarevný průvod masek na svoji cestu starým městem již tuto sobotu 2. března. Přijďte se i vy skvěle pobavit.

Město Cheb, Muzeum Cheb, Západočeské divadlo, Městský dechový orchestr a Základní umělecká škola Jindřicha Jindřicha zvou opět všechny, kteří se rádi baví a kteří si chtějí zavzpomínat na staré tradice, do masopustního průvodu. Letošní patnáctý ročník chce dát prostor pro kreativitu. Téma pro masku si proto každý zvolí sám, fantazii se meze nekladou.

Sraz účastníků je naplánován ve 13.45 hodin u Západočeského divadla. Při své cestě ani letos masky neporuší nepsané zákony masopustního veselí a před radnicí si opět vyžádají od představitelů města souhlas k průchodu přes náměstí. Za to, že ctí stará pravidla, se jim dostane odměny v podobě masopustních dobrot. Průvod zakončí svojí cestu před muzeem, kde bude tradičně pohřben Masopust a vyhlášena nejkrásnější maska.

K obveselení bude po celé sobotní odpoledne vyhrávat v mázhausu muzea  kapela Kartáč. Návštěvníci se mimo jiné mohou těšit na nejrůznější masopustní dobroty, chybět nebudou koláče, perníky, koblihy a ochutnávka ze zabijačkových hodů. Pro nejmenší pak bude ve Valdštejnské obrazárně připravena pohádka v podání divadelního souboru Trosky z Kraslic. Více informací o programu i trase průvodu najdete na internetových stránkách Muzea Cheb.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 25. 2. 2019 - 08:54