Domů Aktuality ​Výstava k fotografické soutěži putuje napříč regionem

​Výstava k fotografické soutěži putuje napříč regionem

​U příležitosti loňských oslav vzniku Československé republiky uspořádal Karlovarský kraj soutěž pro amatérské i profesionální fotografy. Jejich úkolem bylo zachytit proměnu některého z míst či pamětihodností v našem regionu za posledních 100 let. Vybrané soutěžní snímky si můžete prohlédnout v rámci putovní výstavy, která je nyní k vidění v Aši.

Účastníci soutěže měli za úkol vyfotit současný stav obcí a měst v kontrastu se stavem znázorněným na historických snímcích. Ty vznikly zhruba před 100 lety a do soutěže je poskytla městská a krajská muzea. Ve stanoveném termínu Karlovarský kraj obdržel na pět desítek velice povedených fotografií, přičemž na prvním místě se nakonec umístil snímek Františkánské zahrady v Chebu od Tomáše Kiprova, druhá příčka patřila Elišce Ryšavé, která vyfotila kostel sv. Jakuba v Sokolově, a třetí pak skončila fotografie Kladské od Františka Krejčího.

Putovní výstavu k fotografické soutěži v lednu hostil městský úřad v Chebu. Nyní si jí zájemci mohou prohlédnout v Muzeu Ašska, a to konkrétně v prostorách bývalé hasičárny na Poštovním náměstí. Ke konci měsíce se pak přesune do karlovarské Becherovy vily.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 6. 2. 2019 - 16:01