Domů Aktuality ​Karlovarský kraj vyhlásil veřejnou sbírku na pomoc imobilnímu občanovi

​Karlovarský kraj vyhlásil veřejnou sbírku na pomoc imobilnímu občanovi

​Václav Kolín je kvůli závažnému onemocnění odkázán na elektrický invalidní vozík. Velkou překážkou jsou pro imobilního občana schody v patrovém domě, v němž žije. Na potřebný kolečkový schodolez mu však schází peníze. Vedení Karlovarského kraje se proto rozhodlo, že panu Kolínovi pomůže a vyhlásí pro něj veřejnou sbírku.

Václavu Kolínovi je 49 let a se svojí ženou bydlí v Ostrově. Zdravotní potíže poprvé pocítil v roce 2012, avšak tehdy jim nepřikládal velkou váhu. „Během let se jeho stav zhoršil natolik, že je dnes odkázán na elektrický invalidní vozík. Každodenní život je tak stále náročnější nejen pro pana Kolína, ale i pro jeho manželku, jež o něj pečuje. Děkuji proto všem, kteří se rozhodnou přispět do této sbírky. Věřím, že se nám společně podaří vybrat dostatek finančních prostředků na pořízení potřebného schodolezu, jenž panu Kolínovi významně usnadní pohyb po domě,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Finanční prostředky můžete vložit do zapečetěné sběrací pokladničky umístěné v recepci budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, Závodní 353/88 Karlovy Vary. Pokladničky najdou zájemci také na všech akcích pořádaných Karlovarským krajem. Přispět lze i na speciální bankovní účet, jehož číslo je 115-8527850227/0100. O výtěžku sbírky a jeho předání panu Kolínovi vás budeme informovat.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 18. 1. 2019 - 13:31