Domů Aktuality Další záchranářský vůz získal své jméno

Další záchranářský vůz získal své jméno

​Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje pořídila v rámci pravidelné obnovy svého vozového parku nový sanitní vůz pro výjezdovou základnu Karlovy Vary. Auto, které bude jezdit v systému rendez-vous, zdobí od včerejška nálepka se jménem řeckého boha lékařství – Aesculap. Autory vítězného návrhu se stali žáci ze Základní školy Chodov.

Od roku 2015 jezdili lékař a řidič záchranář z výjezdové základny Karlovy Vary ke svým pacientům ve Škodě Yeti. Toto vozidlo mělo najeto již téměř 150 tisíc kilometrů a bylo nutné zajistit jeho obměnu. Stejně jako v Sokolově, bude nyní i v Karlových Varech jezdit Škoda Kodiaq. Auto vyšlo na necelých 1,3 milionu korun a jeho nákup byl hrazen z finančních prostředků poskytnutých Fondem zábrany škod. Dodávku zajistila společnost Přerost a Švorc – auto, zástavbu pak provedla firma FD servis Praha.

V prosinci minulého roku byla rozeslána výzva s úkolem pro žáky základních škol, a to navrhnout jméno pro nový vůz. Celkem dorazilo 56 originálních návrhů ze 13 škol. „Při obnovování vozů záchranky jsme chtěli, aby auta v systému rendez-vous měla svá jména. A nejlépe aby je pojmenovali ti, kterým také budou sloužit. Oslovili jsme základní školy už při pořizování vozu do Sokolova, včera dostala od chodovských osmáků jméno varská Škoda Kodiaq. V obměně sanitních vozidel záchranky chceme dále pokračovat,” uvedl radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš, jenž se setkal s autory vítězného návrhu.

Škoda Yeti, která dosud jezdila na výjezdové základně Karlovy Vary, bude ještě nějaký čas sloužit na výjezdové základně Ostrov. Ostrovský vůz totiž musí Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje v únoru vrátit leasingové společnosti.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 15. 1. 2019 - 09:44