Domů Aktuality Pokud nemusíte, do Krušných hor se raději nevydávejte

Pokud nemusíte, do Krušných hor se raději nevydávejte

​Silničáři dnes ráno uzavřeli sněhem zavátou silnici I/25 od kostela v Jáchymově směrem na Boží Dar. Uzavřeny zůstávají i další úseky v Krušných horách. Sněžení, silný vítr a padající stromy by mohly ohrozit projíždějící vozy i pěší, proto vyzýváme především turisty, ale i ostatní, aby do této oblasti, pokud je to možné, vůbec nejezdili.
​​
V Karlovarském kraji bude dnes podle meteorologů nadále foukat silný vítr, na horách s nárazy až o rychlosti 110 kilometrů za hodinu. Řada míst se kvůli tomu potýká s výpadky elektřiny. „Máme informaci, že Boží Dar je plný dětí, které jsou zde ubytovány v rámci lyžařských výcviků. Chtěl bych ubezpečit rodiče, že všechny jsou v pořádku. Situaci i nadále průběžně sledujeme, jsme ve spojení jak s vedením města, tak i se složkami integrovaného záchranného systému,“ uvedl náměstek hejtmanky Petr Kubis.

Do odvolání jsou rovněž uzavřené silnice z Abertamské křižovatky na Plešivec rozcestí, z Božího Daru na Klínovec, mezi Oldřichovem a Lužcem a Stříbrnou a Bublavou. Další aktuální informace jsou uvedeny na facebookové stránce Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 14. 1. 2019 - 08:09